Снимка: Reuters, архив

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал обяви, че на отбора ще са необходими около 3 години преди да покаже пълния си потенциал, с което на практика призова феновете за сериозно търпение.

След загубата от градския съперник Сити с 0:1 в миналия кръг отборът остана с 13 точки в актива си, който е най-лошият му актив след 10 кръга от 1986-а година.

„Не трябва да забравяме, че става въпрос за процес, който отнема време. Ще ни трябва повече от една година, като дори бих казал, че ще са ни необходими три, за да стигнем там, където искаме да бъдем” сподели Ван Гаал.

Както е известно при идването си на „Олд Трафорд” през лятото той призова да бъде съден след първите 3 месеца от кампанията. Впоследствие, след като те изминаха, специалистът обяви думите си за „глупави” и сега явно си е взел поука, тъй като поиска доста повече време.

„Надявам се, че този период ще ни бъде достатъчен, но от друга страна и други фактори имат значение. Все пак съм на мнение, че постепенно ще се подобряваме и ще започнем да побеждаваме редовно” каза още Ван Гаал, чийто тим днес играе с Кристъл Палас у дома. 

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase