Снимка: Булфото, архив
fallback

Българският национален отбор по футбол се срина с 13 места в ранглистата на ФИФА за октомври след двете поражения в последните Европейски квалификации. Нашите паднаха с 0:1 от Хърватия в София и с 1:2 от Норвегия в Осло, което ни смъкна от 46-о на 59-о място с 532 точки.

Световните шампиони от Германия останаха на върха въпреки лошите резултати в изследвания период. Футболистите на треньора Йоахим Льов загубиха при визитата на Полша с 0:2 и завършиха 1:1 с Република Ирландия.

Германия остана на първото място с 1669 точки, следвана от финалиста Аржентина с 1565. Трети е отборът на Колумбия с 1420, а Белгия се изкачи на 4-о място с 1388 за сметка на съседите си от Холандия.

Франция се движи с две позиции нагоре до 7-ото място, а Португалия също с две стъпки се изкачва до 9-о място. От другите отбори от топ 10 Уругвай се срива с 1 място и е 8-и, испанците от 8-и стават 10-и, а Швейцария изпадна до 12-о място, също регистрирала спад с 2 позиции.

От съперниците на България в Европейските квалификации прогрес показват Италия, Хърватия и Норвегия, докато Азербайджан пада с 31 места. Следващата ранглиста ще бъде обявена на 27-и ноември.

Вижте световна ранглиста на ФИФА от 23-и октомври в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Brio

преди 9 години

Малко е!След последният им мач съм се заклел да не си късам нервите повече с това диво стадо коне. Немога да се сетя за друг касапско-нетехничен отбор като нашия без абсолютно никакви идеи в продължение на всяка една 90-минутна трагедия. Евала на Лудогорец!!!

2

duro

преди 9 години

po-yavash s lajite, efendilar :)))))chujdite medii i kupuvachi uhajvat i mnogo cenyat mnenieto na M.Aleksandrov & Co bgama vie otkade li da znaete kato ste srinati?

1

WTF

преди 9 години

Как точно Белгия се озова на 4-тото място? Това изглежда доста подозрително... Белгия 4-та, па Италия 11-та... Ще за безумна и нелогична класация...

fallback