Снимка: Булфото
fallback

Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков обяви, че не е оптимист за класирането на футболните ни национали на финалите на Евро 2016 във Франция.

Както е известно, "лъвовете" имат само три точки от три мача, а преди седмица допуснаха загуби от Хърватия в София и от Норвегия в Осло.

Лече заяви, че националите ни най-много да се класират за баражите, където ще играят отборите заели трето място в групите си.

"Даже да стигнем до бараж - не виждам как ще го спечелим. Освен това с оглед на резултатите в другите групи на бараж можем да срещнем отбори като Германия, Испания, Холандия", заяви Лечков пред "ТВ+".

"По традиция в националния отбор звездите играят слабо. Ние не искаме от тях да играят като Меси. Видяхте, че нямаше никаква борбеност. Плаха игра и страх. Никой не искаше да поеме отговорност.

Не бих си позволил да говоря от името на всички колеги. Когато стана треньор, имаше гласуване и Пенев бе подкрепен от всички членове на Изпълкома. Скоро ще имаме нова среща и на нея ще се реши всичко", заяви още бившият кмет на Сливен.

"Аз лично бях един от хората, които подкрепяха най-много Любо при назначаването му за селекционер. Но когато отборът не върви - се търси отговорност от треньора.

Във футбола е така - когато не вървят нещата, треньорите го отнасят или поне се коментира тяхната смяна. Трябва да има малко напрежение в тях, да усещат, че от тях се очаква малко повече", завърши Лечков.

Още новини от родния футбол четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

какво?

преди 9 години

Не знам къде ги видяхте лъвовете?Не ги ли чухте след последната издънка.

4

обективен

преди 9 години

като не искат да го сменят Пенев,малтийците ще се погрижат за това и без да сме ги молили....но тогава ще бъде изпуснат и последния влак за европейското....каквото сам си направиш,никой друг не може да ти го направи....тези високоплатени специалисти не виждат ли ,че Пенев е некадърен...само Лечков е по-открит и директен....

3

ШибиРиби

преди 9 години

Бедна българия и бедните българи, плащат на разни михлюзи да ритат и скачат и да срямят България. Всички спортисти трябва да бъдат натиснати да си финансират бакиите, а не да се гелосват и татуират на народна сметка че и да се присмиват на народа. До сега никога не са ни карали да сме горди с тя, един единствен път и те всички ритаха по Испания и насам натам. Срамота. Единствените които играят са тези които си плащат сами като Гришо и т.н. И да го сменят този Пенев, ще дойде Менев и все тая.

fallback