Съзвездието в Мюнхен не позволява на Левандовски да блести, смята Жмуда. Снимка: Ройтерс

Бившият селекционер на Полша Франтишек Жмуда е на мнение, че Роберт Левандовски е бил по-добър с екипа на Борусия Дортмунд, отколкото в сегашния си отбор Байерн Мюнхен.

"Мисля, че в Дортмунд той игареше по-добре, защото там имаше по-голямо самочувствие. Сега е в отбор с доста повече звезди и чувството е друго. Но той се завръща, той е такъв тип човек, който си пробив път с лакти", каза Жмуда пред мюнхенския вестник "tZ".

"Аз предпочитах да го гледам с екипа на Борусия. Там той имаше наистина добра връзка със съотборниците си и като цяло всичко му пасваше в клуба, атмосферата беше подходяща за него."

"Но Роберт искаше ново предизвикателство. Дали това е правилното решение? Много футболисти не са успявали да се справят и няма никкви гаранции, че нещата ще функционарт добре. Дортмунд със сигурност винаги е бил най-добрия отбор за него. Въпреки това му желая всичко най-хубаво, той е добро момче."

"Роберт е доста по-силен футболист с екипа на Байерн или Дортмунд, отколкото в националния тим. Но в клуба си той е имал и има много добри футболисти покрай себе си, които са му подавали перфектни пасове. И с екипа на Полша е опасен, но не толкова, колкото в Бундеслигата."

"Хората говорят за конфликт между Левандовски и Якуб Блашчиковски. Но аз видях, че двамата разговарят на терена, че има добър контакт между тях. Ясно е, че не са първи приятели извън терена. Но нямам представа на какво се дължи. Още когато бяха заедно в Дортмунд се чудех какво делят", завърши Жмуда.

Статистиката от началото на сезона в Бундеслигата показва, че Левандовски е на първо място в класацията "Гол + Пас", с 6 точки (4 гола и две асистенции) на сметката си...

Статистиката от началото на сезона в Бундеслигата показва, че Левандовски е на първо място в класацията "Гол + Пас", с 6 точки (4 гола и две асистенции) на сметката си...

Прочети още на: http://www.gol.bg/bayern/2014-10-09/zhmuda-levandovski-beshe-po-dobar-v-dortmund
 

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase