Благотворителният турнир по хокей на лед, фигурно пързаляне и шорттрек, който се проведе на 4 октомври в Зимен дворец на спорта, беше открит от министъра на младежта и спорта Евгения Раданова.

Събраната сума по време на турнира – 1048.11 лв., беше дарена в Български Червен Кръст за подпомагане на пострадалите българи от наводненията в страната.

Резултати от състезанията: ХК „Легионери” (отбор на чужденците, играещи хокей в България) победиха ХК „НСА” с 5:4, аматьорският отбор „НСА” надделя над Национален oтбор на България - жени с 5:1, а резултатът между сборен отбор деца 12-14 г. ХК „НСА” и ХК „Ирбис” беше 5:4. При децата до 10 г. няма класиране. 

Гостите на турнира се насладиха и на красива демонстрация по фигурно пързаляне и шорттрек, изпълнена от спортен клуб „Айс Пик”.

Благотворителната инициатива беше организирана от хокей клуб „Национална спортна академия” с подкрепата на ЗАД „Армеец”, България Он Ер, Канал 1, EasyPay, ЧЕЗ, фондация „Спорт без граници”, сдружение L7, Български Червен Кръст, ХК „НСА”, ХК „ЦСКА”, ХК „Ирбис”, ХК „Легионери”, Национален отбор по хокей на лед - жени и спортен клуб „Айс Пик”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase