Фетел си тръгва от Ред Бул. Снимка: Ройтерс
fallback

Четирикратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел напуска Ред Бул, обявиха официално от отбора. Счита се, че той вече е приел оферта на Ферари, където ще замени Фернандо Алонсо.

Германецът имаше договор с Биковете и за следващата година, но е използвал клауза, която му позволява да го прекрати преждевременно. Твърди се, че според нея ако той не е до трето място в класирането при пилотите на 30 септември, може да напусне.

„Себ не е направил нищо нередно. В договора му имаше клауза, която му позволява да си тръгне и той ни уведоми, че това ще се случи” заяви съветникът в отбора Хелмут Марко. Фетел е уведомил своя тим за решението си късно вечерта в петък.

„Говорихме с него около 22,00 часа снощи, като с Хелмут и Дитрих Матешиц обсъдихме въпроса и той ни каза, че усеща, че е дошъл момента да предприеме ново предизвикателство. Моментът беше наистина емоционален за всички, защото той е в Ред Бул от 15 години и постигна много” заяви шефът на отбора Кристиан Хорнер.

„Можем единствено да му пожелаем всичко най-хубаво в бъдеще. Той ще остане близък до нас завинаги, но от 1 януари догодина ще ни бъде конкурент. Явно от Ферари са му направили много атрактивна оферта. Смятам, че е мислил по въпроса от доста време и е направил избора си” добави още той.

Фетел проби в тима на Торо Росо, като през 2008-а постигна шокираща победа в Италия. От 2009-а той е в Ред Бул, като спечели 38 победи, 44 квалификации и разбира се 4 световни титли.

На негово място в отбора ще дойде Даниел Квият, който през този сезон кара за Торо Росо. Хорнер потвърди, че в нито един момент кандидатурата на Фернандо Алонсо не е била обсъждана, така че испанецът изглежда все по-вероятно да отиде в Макларън.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 9 години

До АнонименАми, не съм карал в Ф1 разбира се! Най-близкият ми допир до Ф1 е , че съм ходил на 3 състезания. Само там може да се види за какви скорости става въпрос всъщност, затова и най-бавните и слабите заслужават респект! Това не ти е компютърната игра или гоУфа на тате! Където има много пари няма случайни хора! Кой какви неща върши за пари е различен въпрос, всеки си има някаква цена! Ти с твоята наясно ли си колко е?

6

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен"всеки един пилот, стигнал до F1 заслужава уважение!"Сигурно, като имаше едно време един Катаяма, дето в годината успяваше да завърши 2-3 състезания, другите се блъсваше, понякога на права празна писта, често заради него отпадаха водещи пилоти. Дори и тия са за възхищение!!!Ти карал ли си формула 1 че да знаеш колко е трудно и дали е достойно за уважение... не забравяй, че всичко е за пари, и за пари хората си умрат да правят недостойни неща, минаващи за достойни заради кинтите.

5

Анонимен

преди 9 години

До АнонименИ тази оценка за Фетел я прави някой , който няма да постигне и една милиардна част от това, което той е постигнал в F1, дори да живееш и 10 живота, ПИЧ ! Толкова си незначителен, че дори не съществуваш! Затова хейтърството ти доставя удовлствие! Всеки един пилот, стигнал до F1 заслужава уважение!

fallback