Снимка: Архив Reuters

България постигна първата си победа на Световното първенство по волейбол при жените, което се провежда в Италия. В третия си мач от група "В" българките надиграха драматично Турция с 3:2.

Двубоят започна с превъзходство за туркините, които спечелиха първия гейм с 25:20 след по-добра игра в атака. Втората част премина през няколко обрата и България успя да се върне в двубоя, побеждавайки с 25:23. Инерцията от изравняването на резултата помогна на българките и те започнаха да играят все по-уверено в защита.

Избраничките на Владимир Кузюткин контролираха изцяло развоя на събитията в третата част и закономерно спечелиха с 25:18.

В четвъртия гейм играта отново премина при поделено превъзходство, като водачеството в резултата често се сменяше. Турският тим обаче демонстрира по-голяма увереност в края на частта и победи с 27:25.

Турция поведе с 8:6 при смяната на полетата в решителния тайбрек, но българският отбор постигна обрат до 11:9 след спечелването на четири поредни точки. Това беше достатъчно на България да победи при първия си мачбол в двубоя, продължил повече от два часа.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase