Снимка: Ройтерс
fallback

Френският нападател Никола Анелка ще продължи кариерата си в индийския Мумбай Сити. 34-годишният бивш национал обяви в една от социалните мрежи, че е подписал краткосрочен договор с тима.

„Радвам се, че се присъденявам към ФК Мумбай Сити и съм развълнуван, че ще играя в индийската Супер лига. С талантливи международни играчи и с топ местни футболисти мачовете ще бъдат крайно вълнуващи” написа Анелка в „Туитър”.

Анелка преминава в Мумбай Сити като свободен агент, след като за последно той игра за Уест Бромич Албиън. Той обаче бе освободен, след като получи наказание заради използването на жеста „кенел” натоварен с нацистко съдържание. Французинът беше пред договор с Атлетико Минейро, но нещата се провалиха.

Анелка е поредният бивш топ-футболист, който ще играе в Индия, след като преди него в местни тимове преминаха футболисти като Марко Матераци, Алесандро Дел Пиеро, Давид Трезеге и Робер Пирес, които са в залеза на своята кариера. Лигата стартира през октомври, като краткият сезон ще приключи през декември.

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback