Снимка: архив, Булфото

Футболните "лъвове" на България удариха Азербайджан с 2:1 в Баку и започнаха с победа европейските квалификации за първенството във Франция след две години.

Така родните ни национали записаха ценни три точки към крайната цел - Евро 2016. В нашата група "Н" са още отборите на Италия, Хърватия, Норвегия и Малта, като първите два състава в крайното класиране се класират директно на финалите, третият играе бараж.

"Лъвовете" поведоха в резултата след гол на Илиян Мицански през първото полувреме, азерите изравниха след попадение на Дмитри Назаров след почивката, в края на мача резервата Венци Христов опъна мрежата на домакините и ни донесе победата.

Като цяло родните ни национали контролираха мача, но не показаха възможностите си, създадоха малко голови положения, но все пак се възползваха максимално от тях и заслужено България започна с победа.

Така Боби Михайлов ще остане изключително доволен от спечелените три точки, тъй като преди срещата обяви, че и равенството ще го задоволи.

Трябва обаче "лъвовете" още по-силно да пожелаят тези еврофинали, тъй като вече цели десет години не сме били на финалите на голям футболен форум.

Подробности за мача четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase