Марин Чилич. Снимка: Reuters
fallback

Роджър Федерер се срина точно на финалната права преди големия мач за трофея на US Open, след като бе елиминиран шокиращо на 1/2-финалите от перфектния Марин Чилич. Хърватинът достигна до успеха след 6:3, 6:4, 6:4 и ще спори с Кеи Нишикори за трофея в големия турнир.

След отпадането на Джокович от японеца в първия 1/2-финал веднага започнаха коментарите във виртуалното пространство как швейцарецът ще успее да спечели надпреварата, но това няма как да стане и тя ще има много изненадващ победител.

В първия сет хърватинът достигна до пробив за 3:1 гейма, след което веднага трябваше да спасява точка за връщане на пробива, а до края двамата си взимаха подаванията.

Във втория сет Чилич поведе с пробив още в първия гейм, а противникът му не достигна до нито една точка за пробив в частта и така отново един пробив се оказа решителен.

Третият сет започна отлично за Федерер - пробив и 2:0 гейма аванс. Чилич обаче моментално върна пробива, а в седмия гейм достигна до нов такъв, след което безпроблемно си взе две подавания и така спечели мача.

До момента Чилич не бе печелил нито един мач от петте си сблъсъка с Федерер, който все още има прекрасна статистика срещу хърватина.

За първи път от 2002 година двама тенисисти извън челната десетка ще спорят за трофея в подобен турнир, след като тогава на "Ролан Гарос" това направиха Хуан Карлос Фереро и Алберт Коста.

Спортни новини четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

АТАКИСТ

преди 9 години

до СтратегаСтига разсмива хората! Чилич е от ония тенисисти, които могат да спечелят даже и ГШ един два пъти и до там. Нещо като Вавринка. Спечели ГШ в Австралия срещу Надал и това беше супер изненадата и го виждаме к'во прави после. Лузърите си остават лузъри до гроб. Чилич имал място в топ 3? Направо кажи че някога ще бъде и световен номер едно.Та е.ав стратега и тебе!

5

АТАКИСТ

преди 9 години

Само мога едно да кажа като истински фен на тениса: Тоя финал ще има 90% по- малка гледаемост отколкото финал между великите Новак и Роджър. Голяма изненада и двамата да отпаднат от такива тенисисти на полуфинал на този турнир.

4

Анонимен

преди 9 години

Дърт е вече Федерер! Повече от 2 години се напъва да вземе титла от Шлема, но ЕГН-то не прощава! Време е пенсия! Каквото е постигнал е достатъчно. Няма нужда да става за смях като снощи, когато Чилич направо го измете от корта!

fallback