Снимка: Reuters
fallback

Първата ракета на българския тенис Григор Димитров отпадна на 1/8-финалите, на US Open, след като отстъпи на французина Гаел Монфис, който стигна до успеха след 7:5, 7:6(6), 7:5.

Този мач бе повторение на предишния сблъсък между двамата отново на този турнир преди три години, като тогава отново българинът не успя да спечели сет срещу французина.

Играта на хасковлията бе изключително колеблива и той допусна груби грешки, особено в решителния гейм, в третия сет, който бе пробит и така Монфис стигна до успеха.

Все пак обаче не трябва да се пренебрегва факта, че до преди тазгодишното си участие на US Open българинът нямаше дори записана победа на този турнир, а сега стигна до рекорден 1/8-финал.

Представянето му в надпреварата ще му донесе чек за 187,300 щатски долара и 180 точки за световната ранглиста, които са ценна придобивка в битката за финалния "Мастърс".

Димитров може и да загуби мястото си в ранглистата, макар че постигна рекордно класиране на този турнир, ако Нишикори или Мъри достигнат до финал.

Още спортни новини четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

До 49

преди 9 години

Ако питаш мен, по-скоро е недопустимо, отколкото да е недопостимо.

47

Анонимен

преди 9 години

гришо е на едно ниво с кевин андерсън,агут,ник кириос,чилич,бенето демек около 20-30 място

46

Анонимен

преди 9 години

Още след 0-6 срещу Гофен се видя,че не е готов за нещо голямо.

fallback