Снимка: Reuters
fallback

Дългоочакваният мач между украинския световен шампион по бокс за професионалисти в тежка категория Владимир Кличко и претендента Кубрат Пулев ще се състои на 15 ноември в Хамбург, съобщи агенция Ройтерс.

Oще по темата

Мачът Владимир Кличко - Кубрат Пулев трябваше да се състои на 6 септември в Хамбург, но украинецът получи контузия на бицепса на тренировъчен лагер и се наложи мачът да бъде отложен.

Както е известно, Кубрат Пулев е официален претендент на Международната Боксова Федерация (IBF) и с предстоящия двубой бившият европейски шампион при аматьорите поема към най-голямото предизвикателство в кариерата си до този момент.

33-годишният Пулев има 20 победи в 20 мача като професионален боксьор. 11 от тези победи са от нокаут.

Кличко има 65 мача в професионалния бокс, като е губил само 3 от тях. Последната загуба на украинеца е през 2004 г.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Ваш си избор

преди 9 години

До Не разбрахОтделно има едно нещо, което всичките псевдопатриоти не зацепват. Когато подкрепяш сляпо всяко родно нещо, независимо дали то заслужава тази подкрепа, разваляш общото качество. Нали разбираш, не всеки роден домат е вкусен. Има гнили. Но ако не ги подбираш, а пробутваш гнилите и ги рекламираш като "качествени български домати", то общото качество и репутация на българските домати пада. Та така и с Пулев. Да, добър боксьор е. Заслужава ли като спортист? Безспорно. Като човек - не.

26

Ваш си избор

преди 9 години

До Не разбрахБългарин съм. За разлика от теб обаче не съдя само по адресна регистрация за качествата на един човек. Щом за теб висшата ценност е човек да е роден в едни 110 хил кв. км., твое право е. Мое право е да имам ценностна система, основана на истински качества. Като това да работиш с Юнеско и да си водил огромни дарителни кампании(Кличко). Нали знаеш разликата между патриотизъм и национализъм? Едното е защита на държавата, другото е нападение над чужди държави. Познай кое е гнусното.

25

redordead

преди 9 години

Кубрт, като съм му гледал интервюта, говори доста гладко и без запъване, отделно ми се стори, че говори доста свободно немски. Не знам каква е истината, но определено Кличко НЕ ИСКА този мач...ако е толкова силен, смел и уверен в победата, щеше да се е боксирал с Кубрат още преди година.

fallback