Снимка: архив Булфото
fallback

Българският треньор Ивайло Петев отново влезе в челните страници на вестниците и водещите новини на електронните медии с поредния сериозен успех, който се качва във визитката му.

Воденият от него кипърски АЕЛ Лимасол хвърли бомбата вчера с победата 1:0 над Зенит (Санкт Петербург).

"Как се побеждава Зенит ли?! Ами тактически не бива да се отпуснеш и да забравиш задачите си дори и за 1 минута. И търпеливо да чакаш своя шанс. И ние получихме нашия шанс, от който се възползвахме", разказа Петев за БТА.

"При нас основният проблем е, че подготовката беше много накъсана, имахме доста хора с контузии и здравословни проблеми".

"Така например Жозе Луис-Зезиньо излезе като титуляр след 3-4 пълноценни тренировки. Сардинеро през целия лагер в Англия страдаше от разтежения".

"Отборът ни има качество, но се нуждае от доста време, за да бъде добре балансиран. С времето ще се напаснат нещата, но лошото е, че го нямаме това време", каза още Петев.

Днес кипърските вестници посочват, че победата над Зенит е най-сериозния успех в историята на АЕЛ изобщо и като футбол, и като разлика в бюджетите.

И основната заслуга има българският старши треньор, който успял да мобилизира и подреди почти по съвършен начин отбора си.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 9 години

Едва ли феновете на Левски не са искали Петев, не го искаше Гугутката и за това го съблякоха и изгониха. Аз още се чудя на феновете как не са изритали гугутката? То тоя, първо че нищо не прави за Левски, нито отстоява феновете пред Батков. Те Левски може тая година дори да не са в топ 6 ама гугутката пак ще си е фен на Батков. Ако ще и 10 години още да падат от ЦСКА, Гугутката пак ще си обича батков и сектора може да не построят, той Гугутката няма против.. Това ако е фен..

4

читател

преди 9 години

Браво на Ивайло - качулатете го изкараха на чиста писта.... бЕЗ ДА ИСКАТ.

3

Сандо

преди 9 години

ехехе, уефскарчетата нека гледат и се вайкат къв треньор изпуснаха .... затова ги и бие къде ги фанем

fallback