Лео Меси, Снимка: Reuters
fallback

Съдът в Барселона отказа да оттегли обвиненията срещу Лионел Меси в укриване на данъци, съобщиха испанските медии.

Четирикратният носител на Златната топка е обвинен в създаване на фиктивна фирма с цел отклоняване на данъци, припомня БТА.

През юни прокуратурата поиска Меси да бъде оневинен, а като обвиняем да бъде привлечен единствено бащата на футболиста - Хорхе Меси.

Съдът обаче реши, че има достатъчно основания, че играчът на Барселона е знаел и е дал съгласие да отклоняването на средства.

26-годишният футболист и неговият баща са обвинени в укриване на данъци в размер на 4,2 милиона евро, подавайки непълни данъчни декларации за 2007, 2008 и 2009 година.

Лионел Меси вече заплати 10 милиона евро глоба и е готов да внесе в испанската хазна още 15 милиона евро, за да бъде прекратено делото срещу него и баща му, но получи отказ от властите.

Повече спортни новини четете в сайта на Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

хах

преди 9 години

Няма да влезе,то маркентинговата машина яко работи.Даже още наградки ще му дадат.Къде е ония куроездач дето се обясняваше как меЦи щял да стане световен шампион и бил най-великия някога.Никога ама никога няма да се доближи до Марадона,Зидан или Феномена.Та дори Кристиано Роналдо е по доказал се и по добър от него.Яко реклама на недорасляка,откъм качества обаче издиша

11

отвратен

преди 9 години

смотан свят, може ли да разполагат с толкова пари само от ритане топка. На къде върви този свят ? Това е ужасно, не може спортисти да получават толкова пари и на 23 години да са вече милионери и да не си знаят парите ! Сбъркан свят !

10

Ачо

преди 9 години

Номера не мина викаш.А в Бг има ли данаци за фолк и футбол "звездите"

fallback