Гуардиола поискал скъп подарък, но едва ли ще го получи. Снимка: Ройтерс

Треньорът на Байерн Мюнхен Пеп Гуардиола поискал от шефовете си скъп подарък за новия сезон - звездата на Борусия Дортмунд Марко Ройс, пише вестник "tZ".

Според мюнхенското издание Гуардиола се опитал да убеди ръководството на баварците, че Ройс трябва да бъде взет на стадион "Алианц Арена".

Изпълнителният директор Карл-Хайнц Румениге обаче категорично отказал. Според мюнхенското издание "Кале" бил против трансфера, заради общественото мнение, че Байерн цели да отслаби прекия конкурент Борусия Дортмунд, прилапвайки водещите играчи на "жълто-черните".

Както е известно, в рамките на една година Байерн привлече офанзивния полузащитнк Марио Гьотце и централния нападател Роберт Левандовски.

В края на миналия сезон Гуардиола заявил на шефовете си, че иска петима нови футболисти, от които двама централни бранители.

Към момента в Байерн бяха взети бекът Хуан Бернат, опорният халф Себастиан Роде и нападателят Левандовски.

След отказа, който Пеп получил от ръководството за Ройс, испанецът се насочил към Хуан Куадрадо. В Испания се твърди, че баварците предложили 42 милиона евро на Фиорентина за колумбиеца, който е трансфера цел и на Барселона.

В същото време спортният директор на Байерн Матиас Замер намекна, че има вероятност в Мюнхен да пристигнат още нови лица преди старта на сезона.

"Трансферният прозорец остава отворен още няколко седмици. Може и да не вземем нови играчи, но има вероятност да направим още няколко покупки. Имаме достатъчно налични футболисти, но нека не забравяме, че в сезоните след Мондиал 2006 и Мондиал 2010 Байерн не успяваше да стане шампион", каза Замер пред "tZ".

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase