Снимка: Reuters

Нападателят на Челси Ромелу Лукаку може да не осъществи желанието си да играе в Шампионската лига през новия сезон, след като стана ясно, че е пред завръщане в редиците на Евертън, пише "Дейли Меил".

Според информации на изданието основният приоритет на "Карамелите" е в следващите 48 часа да финализират трансфера на младия белгийски стрелец, като този път отборът няма да го взима под наем, а ще го привлече за постоянно.

Мениджърът на тима Роберто Мартинес иска на всяка цена да върне отново Лукаку на "Гудисън Парк", след като нападателят се бе вписал много добре в схемата му.

В един момент отборът имаше илюзорни шансове да вземе белгиеца, но трансферът към момента е доста реален, предвид факта, че май Лукаку ще се размине с преминаване в Атлетико Мадрид, тъй като не е първи избор пред Диего Симеоне за нов нападател.

Евертън бе набелязъл Демба Ба за алтернатива на белгиеца, но в крайна сметка сенегалецът акостира в редиците на турския Бешикташ.

Волфсбург и Тотнъм също имат интерес към младока, но усилено се говори, че Лукаку предпочита да заиграе отново в Евертън и да помогне на отбора да пробие в топ 4.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase