Снимка: Reuters
fallback

Треньорът на Барселона Луис Енрике изрази желанието си тимът да постига победи с красива игра и да се представя силно както на свой, така и на чужд терен.

Според специалиста Лео Меси продължава да е №1 в света, въпреки множеството критики около наградата му за футболист №1 на световното първенство по футбол в Бразилия.

"Искам отбор, който да вкарва голове, да се защитава добре, да играе по същия начин у дома и навън. Искам не просто да побеждаваме, а да го правим с хубава игра", сподели Луис Енрике, цитиран в сайта на "блаугранас" в интернет.

"Ще използваме всички налични методи, един от които е да бъдем непредвидими. Обичам футболисти, които предлагат различни опции за игра, с които можем да изненадаме противника."

"Кои ще бъдат нашите лидери този сезон? Те трябва да се появят, не можеш да ги определиш предварително. Те се появяват спонтанно. Аз самият съм роден лидер и водя този тим."

"Лео Меси? Разбирам, че има хора, които мислят по друг начин, но за мен той продължава да бъде №1 в света. Ние си казваме, че е нормално да вкара 60 гола. А всъщност не е."

"Според мен Лео може да даде много на отбора. Моята цел е да извлека най-доброто от футболистите. За мен Меси е най-добрият футболист в света."

"Ние треньорите искаме да имаме най-добрите играчи. Когато Барса ми предложи шанса да поема тима, аз бях наясно колко голям е клуба. Ние имаме много добри футболисти и ще се нуждаем от помощта на всеки един от тях."

"Искам отборът да бъде верен на стила си. Надявам се младите играчи да ме накарат да ги използвам по-често. Вратите за първия отбор са отворени за всички."

"Ние не искам да сме предвидими. Фантастично е, че играчите са гладни за успехи и имат амбиция, ние го оценяваме. Искаме да наредим парчетата от пъзела."

"Процесът с трансферите е дълъг, това не е като да отидеш до супермаркета, да си купиш нещо и да си го вземеш у дома. Сега подновихме тренировки и водим открити разговори с играчите. Като цяло съм доволен. Искаме централен защитник, но трябва да сме внимателни."

"Дани Алвеш има действащ договор и ние ще говорим с него. Искаме да знаем какво е неговото желание и ще му кажем какво искаме от него."

"Имам универсални футболисти в състава и Хавиер Масчерано е един от тях. Доволен съм, че имам възможността да го пускам на няколко поста."

"Вече се дискутира твърде много около наказанието на Луис Суарес. Отказвам да го коментирам. Браво има изключителни качества, той е добър във въздуха и в играта с крака. Когато си вратар на Барса ти се налага да се намесваш по-рядко, но винаги трябва да го правиш на висота, когато се наложи", добави Енрике.

Още спортни новини четете в Gol.bg.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 9 години

Много сме прости, хората стимулират таланта и хубавото, там където го видят, но ние сме свикнали да го режеме от корен.

2

бахура

преди 9 години

Искате красиви победи, ще получавате грозни загуби - ала Бразил :D :D _)_

1

Анонимен

преди 9 години

Меси никога не е бил 1 в света! Чави и Иниеста са били, но този - не!

fallback