Бразилците са на два мача от титлата. Снимка: Ройтерс
fallback

Бразилия победи Колумбия с 2:1 в четвъртфинален сблъсък на световното първенство по футбол, игран на стадион "Ещадио Кастелао" във Форталеза.

Селесао откри резултата още в седмата минута, когато капитанът Тиаго Силва се оказа най-съобразителен след центрирането на Неймар от корнер. Домакините бяха по-активният отбор до почивката, но колумбийският вратар Оспина спаси две тупалки на Хълк.

Момчетата на Сколари нанесоха своя втори удар двайсетина минути преди края на редовното време, когато Давид Луис отправи свиреп шут от пряк свободен удар, разстрелвайки стража на противника.

В 80-тата минута Колумбия все пак се върна в мача, благодарение на гола на Хамес Родригес от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Бака. Това е шести гол за Хамес, който е топ-реализатор на световното първенство до момента. До края колумбийците опитаха хаотичен натиск, който не даде резултат.

На полуфиналите Бразилия се изправя срещу Германия. Единственият случай, в който двете държави са играли един срещу друг на световни първенства е финалът на Мондиал 2002, когато кариоките печелят с 2:0 и грабват петата си световна купа.

Как се разви срещата, вижте в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Do 31

преди 9 години

Ами не , имам приятели колумбийци и са много готини и топли хора , от друга страна ми хареса футбола , който показаха и трето писнало ми е все Бразилия да гледам по финали и полуфинали.

29

@ 32

преди 9 години

"Панаирите" пред парламента бяха с цел да се предотврати неизбежния фалит на държавата и поредното и ограбване от синовете на комунистическите *** и няма нищо общо с футбола или феновете му. БСП = ФАЛИТ , да си опичат акъла дъртите !

28

Анонимен

преди 9 години

КУПА 2104 ЩЕ БЪДЕ В ОРАНЖЕВ ЦВЯТ!!! ХУП ХОЛАНД ХУП !!!

fallback