Суарес напуска хотела на Уругвай. Снимка: Ройтерс
fallback

Легендата на аржентинския футбол Диего Марадона се изказа в подкрепа на Луис Суарес след тежкото наказание, което получи уругвайският нападател.

Вчера ФИФА наказа Суарес с 9 мача на международно ниво и 4 месеца без никакъв футбол, включително и на клубно ниво заради ухапването на Джорджо Киелини.

"Това решение е срамно", коментира Марадона в аржентинското тв шоу Де Сурда, цитиран от Goal.com.

"Не мога да го разбера. Кого е убил Суарес, за да получи такова наказание? Защо ФИФА не му сложи белезници и не го прати в Гуантанамо?"

"Играчът тренира здраво цяла година, за да може да играе на Световното първенство, а Луис вкара 29 гола и те го изритват от турнира ей така? Не е за вярване".

"Помните ли какво направи Зинедин Зидан на финала на първенството през 2006 година? ФИФА дори му даде златната топка".

След това в предаването се включи и Диего Лугано, който допълни:

"Те се отнасят с него като с престъпник.Ескортираха го с полиция извън лагера на Уругвай. Той не е направил нищо".

"Защо да не го защитя на пресконференцията?  Той е страхотен човек. Това наказание е твърде тежко. То го удря когато той е на върха на кариерата си".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 9 години

Наркомана защитава Канибала... добра комбина са си. А световния футбол няма нужда от такива животни, от горе на всичко е и расист.

11

ФИФА -корумпирана

преди 9 години

Който е играл футбол ще ме разбере ,който е играл футбол в училщния двор -няма да разбере това в долния мой коментар .

10

ФИФА -корумпирана

преди 9 години

Марадона е най-голямият футболист в историята на футбола който е бил на световната арена , разказват и чудеса за Гаринча , но не съм го гледал , а и футбола е бил на аматьорско ниво и дори когато Пеле започва е било на ниво аматьори .Между другото Марадона казва истината която не се харесва на много като ФИФА,Папаството .... зомбираните форумци от медии .... .Суарес е ухапал и какво , мен по-добре да ме ухапят когато играя футбол отколкото да ме ударят с глава или по коляното с бутоните .

fallback