fallback

Алжир влезе в историята, като се класира за първи път на осминафинал на световно първенство. Пустинните лисици направиха 1:1 срещу Русия и завършиха втори в група Н. Африканците ще играят с Германия в следващата фаза. Алжир е срещал Бундестима 2 пъти, като има 2 победи срещу немците.

Русия пък отпадна безславно без дори да спечели мач на това първенство. Сборная остана с 2 точки от равенствата с Алжир и Южна Корея. Русия не е преодолявала група на световно от 1986 г., когато отпадна на осминафинал от Белгия. 

Отборът на Фабио Капело започна отлично мача и още в 6-ата минута поведе. Александър Кокорин се разписа с хубав удар с глава, след центриране на Комбаров.

Защитата на Русия обаче бе много лабилна при центриранията от статичните ситуации. Именно при такава се стигна до изравнителния гол. Брахими центрира от фаул, вратаря Акинфеев излезе, но не стигна до топката и Слимани я засече с глава във вратата.

Повторенията показаха, че феновете от трибуните заслепиха с лазер вратаря на Русия точно преди центрирането.

Така за първи път в историята два африкански отбора стигат до фазата на елиминациите на световно първенство, след като и Нигерия продължи напред. На последните 7 мондиала винаги имаше по 1 представител на Черния континент на осминафиналите.

 

Прочетете подробности за Алжир - Русия

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

Анонимен

преди 9 години

" Хм...Бандеровци..преоблечени като пустинни лисици..Сега какво ще се оправдавам на г-н п-н?" Помисли си Капело, докато се запътваше към залата за пресконференции...

50

Пламен

преди 9 години

До ГЕРОЯМ САЛОНе е проблемът, че руското първенство е пълно с чужденци. Проблемът е обратен. Че всички руски футболисти играят в мадър Раша. А така нещата зациклят. Другият пример е Англия. Докато си затворен в черупката си не става нищо. Трябва да подадеш рогца навън и да тръгнеш, макар и бавни. Иначе не може....

49

На градус от снощи

преди 9 години

Да живеят рускинчетата! Рускинчета, бате, малки, русоляви и загорели. Ауууу! Лято 2014 сега започва.

fallback