Снимка: Българската карате киокушин федерация

Осмият международен летен лагер в Камчия на Българската карате киокушин федерация ще събере от понеделник до неделя около 700 бойци от 6 страни.

За събитието освен нашите състезатели пристигат представители на Япония, Германия, Русия, Беларус и Сърбия, съобщи сенсей Пролет Василева – секретар на БККФ. Клубовете от българска страна са 23 – от всички центрове на централата ни в най-твърдия стил.

Организаторите определят целите на лагера така: укрепване на дружбата между членовете на международните организации, повишаване нивото на майсторство на бойците и квалификацията на треньорския състав, провеждане на изпити за степени и получаване на нови стилови квалификационни разряди при спортистите.

Изпитът за степени е в събота. До тогава представителите на националния отбор ще имат 3-разови тренировки, а останалите – 2-разови.

Събитието е традиционно за календара на Българската карате киокушин федерация. То вече има световна известност и не случайно от година на година броят на държавите в него се увеличава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase