Снимка: Reuters

Лекарите от болницата в Лозана предупредиха, че възстановяването на Михаел Шумахер няма да е скоро и той може да остане там за продължителен период от време.

Преди два дни седемкратният световен шампион във Формула 1 бе изписан от болницата в Гренобъл и бе съобщено, че вече се е завърнал в съзнание.

Подобряването на състоянието му позволи той да бъде преместен в болница в Лозана, близо до мястото, където живее.

"Идването му тук няма да е въпрос на само няколко дни. Може да е дълъг период", коментира пресаташето на болницата в Лозана Дарси Кристен.

"Трансферът не значи, че подобряването му през последните няколко седмици е драстично. Той все още влиза и излиза от съзнание. Но има повече моменти на съзнание и по-често, отколкото през април".

"Той със сигурност не може да говори, но има известна степен на комуникация. Докторите му и семейството му говорят с него, но той се уморява много бързо и има нужда от много почивка. Затова това е сведено до минимум", допълва Кристен.

"Ще бъде много дълъг път и е трудно да се каже какъв ще бъде изходът. Каквото и да стане, ще има нужда от много търпение".

"Болницата е една от най-добре оборудваните в света и се оглавява от професор Ричард Фраковяк, един от лидерите в тази област. За Шумахер няма по-добро място в момента", допълни пресаташето.

Още спортни новини четете в Gol.bg


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase