Фабрегас ще търси щастието в Челси. Снимка: Ройтерс
fallback

Новата покупка на Челси Сеск Фабрегас заяви, че президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу се е опитал да блокира сделката.

Както е известно, малко след като трансферът на Фабрегас за 36 милиона евро беше обявен официално, на каталунската версия на сайта на Барса се появи текст, в който клубът обясни как халфът влошил показателите си.

"Помолих ръководството на Барселона да намери начин да си тръгна. Президентът се опита да спре продажбата ми, но аз вече бях взел решение", заяви Фабрегас пред "Кадена Копе".

"По това време говорих със спортния директор Андони Субисарета и президента Бартомеу и им казах, че искам да напусна. Честно казано всичко мина гладко. Не си тръгвам поради някаква конкретна причина."

"Ако не вярвах, че ще бъда щастлив в Челси, нямаше да взема това решение. Преди всичко бих искал да съм щастлив в професионален и в личен план. Челси има страхотни играчи - млади и талантливи."

"Там се изгражда нов отбор с привличането на нови футболисти. Нямам съмнение че ще бъда щастлив, живял съм 8 години в Лондон и имам приятели там. "

"Показателите ми в Барселона не бяха лоши, 57 гола и 42 асистенции за три години. Но съм наясно, че тези голове и асистенции не ги правех често в големите мачове. Изкарах три вълнуващи години с моите приятели в Барселона. Спечелих шест трофея."

"Не е вярно, че от Барселона са пратили Меси да ме разубеждава. Лео не ме е молил да остана. Ако го познавате, ще сте наясно, че той няма да ме моли за нищо. Лео е феноменален, той ми пожела да бъда щастлив, където и да съм", добави Фабрегас.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback