Босна-Аржентина. Снимка БТА

Лео Меси вкара първия си гол на световно първенство от 8 години насам, а Аржентина победи с 2:1 Босна в първия си мач от група F. Дебютантът на Мондиал измъчи сериозно един от фаворитите, но ранен автогол и попадение на Меси бяха достатъчни за Гаучосите да вземат трите точки.

Голът в 65-ата минута бе едва втори за Лео Меси на световно първенство. Предишният бе през 2006 г. срещу Сърбия. Капитанът на Аржентина имаше 623 сухи минути на световни финали след това, преди да реши всичко в срещата с Босна.

Мачът започна отлично за Аржентина с гол още в 3-ата минута. Защитникът на Босна Колашинац си отбеляза автогол след центриране на Лео Меси. Автоголът остана в историята като най-бързият на световно първенство.

До почивката обаче Босна изравни играта и имаше няколко добри възможности за гол. Вратарят на Аржентина Ромеро се намесваше решително на няколко пъти. Треньорът на Гаучосите Сабея направи 2 промени на почивката и изостави 3-5-2, за 4-3-3. Това донесе и вторият гол.

В 65-ата минута Меси направи двойно с Игуаин и с прецизен удар с левия крак прати топката в мрежата с помощта и на страничната греда.

Чак пет минути преди края Босна успя да върне едно попадение. Лулич изведе Ибишевич зад отбраната и резервата хладнокръвно мушна топката между краката на Ромеро за 2:1. Първи гол за Босна на световно първенство. Балканците обаче ще трябва да почакат още за първата точка.

Подробности за мача четете в Gol.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase