Манджукич си тръгва от Байерн заради Гуардиола. Снимка: Ройтерс
fallback

Нападателят на Байерн Мюнхен Марио Манджукич открито заяви, че иска да напусне отбора заради треньора Пеп Гуардиола.

Както е известно, специалистът извади тарана от групата на Байерн за финала за купата на Германия. Според пресата в страната причината се крие в подигравателното отношение на хърватина към неговия треньор.

"Срещнах се с изпълнителния директор на Байерн Карл-Хайнц Румениге преди финала за купата и му казах, че искам да напусна клуба", сподели Манджукич пред вестник "Спортске Новости".

"Изкарах фантастичен период в Байерн. Това е страхотен клуб и аз никога не съм си мислил, че ще искам да си ходя. Не и сега."

"Но нека бъдем честни - не мога да разкрия пълния си потенциал при стила на игра на Гуардиола. Без значение колко много се опитвам."

"Осъзнах го след загубата с 0:1 от Реал Мадрид в полуфиналите на Шампионската лига. За всички страни ще бъде най-добре, ако се разделим."

"Гуардиола е изключителен треньор и аз желая както на него, така и на всички в Байерн всичко най-добро занапред. Байерн и феновете на клуба ще си останат като най-емоционалния период в кариерата ми."

"Дойде времето за ново предизвикателство, но не настоявайте да ви кажа къде ще играя, защото нямам какво да ви кажа. Ще бъдете информирани когато му дойде времето. сега мисля за световното първенство по футбол", добави Манджукич, който пропуска мача на откриването Бразилия - Хърватия заради наказание.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback