Снимка: Ройтерс
fallback

Реал Мадрид сбъдна мечтите си и спечели така бленуваната десета европейска титла. На финала на Шампионската Лига в Лисабон Белите победиха с 4:1 Атлетико Мадрид и грабнаха "Ла Децима".

Атлетико Мадрид обаче може да се чувства горчиво ощетен от съдбата, тъй като секунди разделиха "Дюшекчиите" от триумф. Те водеха с 1:0 с гол на Диего Годин и вече се виждаха победители.

В 93-та минута обаче Серхио Рамос спаси своя тим с драматичен изравнителен гол с глава и докара мача до продължения.

Там Реал имаше сериозно психологически преимущество и вкара цели три гола. Решителният победен гол бе дело на Гарет Бейл в 110-та минута, след индивидуален пробив на Ди Мария и добавка с глава. Така уелсецът изкупи вината си, тъй като през редовното време направи два сериозни пропуска. До края Марсело и Роналдо от дузпа вкараха още два гола за крайния резултат.

Това бе 10-та титла за Реал Мадрид и общо 3-та за Карло Анчелоти, който стана вторият треньор в историята с хеттрик от европейски титли след Боб Пейсли, който взе 3 пъти КЕШ с Ливърпул.

Атлетико пък за втори път губи по драматичен начин финал на най-престижния европейски турнир. През 1974-та година "Дюшекчиите" допуснаха изравнителен гол в 120-та минута за 1:1 срещу Байерн Мюнхен, а в преиграването баварците победиха с 4:0.

Серхио Рамос пък вкара най-късния гол в редовното време на финалите на Шампионската Лига, като изпревари Теди Шерингам, Оле-Гунар Солскяер и Дидие Дрогба. Това бе и неговият 6-ти гол в последните му 7 мача.

Роналдо пък вкара рекордния 17-ти гол през сезона в Шампионската Лига и вече има общо 67 попадения в турнира, изравнявайки Лео Меси. Лидер остава Раул със 71 гола.

Прочетете подробности за Реал Мадрид - Атлетико Мадрид

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

61

fire

преди 10 години

HALA MADRID! LA DECIMA!

60

Анонимен

преди 10 години

Лелее, горките Атлетико! И те са прокълнати, като Бенфика! През 74-та на финала с/у Байерн водеха до 90 та м. с 1:0(тогава нямаше продължения), когато Шварценбек им изравни с един снаряд от центъра. На другия ден мача се преигра и Байерн би с 4:0! 1974 - 2014! Хм..., дали не е някаква 40-годишна закономерност?!

59

Анонимен

преди 10 години

До DO 70ГУНДИ БЕШЕ СЛЕДЕН НА ВСЯКА КРАЧКА ОТ ПАРТИЯТА, ТАКА ЧЕ НЯМАШЕ КАК ДА ОТКАЖЕ ДА СТАНЕ ПАРТИЕН СЕКРЕТАР! ИНАЧЕ ТРЯБВАШЕ ДА СЕ РАЗДЕЛИ С ФУТБОЛА И ДА СЪСИПЕ ЖИВОТА СИ И НА СЕМЕЙСТВОТО СИ! НО ТОВА ПРАВИ ЛИ ГО ПО-МАЛКО ВЕЛИК, КАТО ФУТБОЛИСТ!

fallback