Снимка: архив, Reuters
fallback

Първата ракета на българския тенис Григор Димитров ще спори срещу световния номер 1 в мъжкия тенис Рафаел Надал за място на финала на силния турнир от сериите "Мастърс 1000" в италианската столица Рим.

Матадора за пореден път показа големи колебания в играта си, но и за пореден път постигна обрат, побеждавайки Анди Мъри с 1:6, 6:3, 7:5, като по този начин се доближи на две победи от защита на титлата си в турнира.

Срещата между двамата продължи малко над 2 часа и половина и бе белязана от здрава битка и хубав тенис от страна и от двамата, макар че Надал имаше колебания в играта си през първия и третия сет.

Oще по темата
Доста интересно е да се отбележи, че никога в кариерата си Надал не бе губил по сет в четири поредни мача на клей, но точно това му се случва напоследък.

Първият сет бе катастрофален за испанеца, тъй като той допусна подаването му да бъде пробито цели два пъти и неговият противник поведе с 5:0. Все пак Рафа успя да си вземе един гейм и да не загуби сета на нула.

Вторият сет пък бе решен с един-единствен пробив във втория гейм и така Рафа изравни сетовете в мача и го прати в трети.

В третата част двамата си размениха по един пробив в началото, а след това испанецът допусна втори пробив и Мъри стигна до аванс от 4:2, но веднага след това пробивът бе върнат.

Надал пък стигна до решителния пробив при 5:5, а след това си взе подаването и победи.

Григор и Надал са играли вече 4 пъти помежду си, като испанецът има четири успеха, но винаги е губил сет от нашето момче и е имал трудности.

Срещата между двамата ще се играе днес вечерта.

Още тенис новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

19

преди 9 години

Всичките които ми чукнаха минусите да дойдат да ми духнат на МИНУСА.Как е балъчета?Опънаха ли го Лайнишо ПАК???

22

до мизерника по-долу

преди 9 години

Другарю,от Варна съм и съм тренирал тенис.Теб да не те яд,че имаме тенисист като Григор

21

Анонимен

преди 9 години

24Другарю "джентлъмиен" , от кое село си на дълбоката прУвинция?

fallback