Снимка: Ройтерс
fallback

Месец преди дебюта на Италия на световното първенство срещу Англия селекционерът на Скуадра адзура Чезаре Прандели даде интервю пред "Гадзета дело Спорт". Мнозина на Апенините критикуват нападателя на Милан Марио Балотели и се питат, дали той заслужава място в националния тим. Прандели обаче защити стрелеца и заяви, че той ще играе сам в атака.

"В първенството Марио вкара 14 гола, като при това често пъти играеше сам в нападение и именно в тези мачове се представяше най-добре", подчерта специалистът. "При мен в националния отбор той също вкарва и играе най-силно, когато е сам в атака."

"Съгласен съм с Берлускони, че когато владеем топката, той трябва да е в наказателното поле, а не да се връща назад. Ако се налага, трябва да я чака по десет минути, трябва му търпение. Не ми трябва в средата на терена, атаките трябва да ги градят халфовете ни", поясни Прандели.

"Повиках Джузепе Роси, защото преди да се контузи преди четири месеца и половина, той беше голмайстор на Серия А. И си остана начело в класацията няколко седмици след като спря да играе и това показва в каква форма се намираше преди травмата", обясни селекционерът.

Прандели добави, че не е изключено Италия да играе с трима защитници, подобно на Ювентус и Интер.

"Да играеш с трима в отбрана не е старомодно. Вярно е, че е прекалено дефанзивна схема, но само ако използваш трима централни защитници и още двама типични бранители на двата фланга.. Но ако играчите по крилата умеят да се включват в атаките, а единият от тримата централни защитници е на "ти" с топката, защо не?", изтъкна Прандели.

Той призна, че е имал намерение да включи в състава Франческо Тоти, но експлозията на Иммобле и Дестро го е накарала да размисли.

"Иммобиле вкара много голове и така отвърна на онези, които твърдят, че е прекалено неопитен", каза специалистът. "Преди десетина месеца никой не го слагаше в сметките, но той стана звезда. Историята помни други такива случаи, например като Паоло Роси и Тото Скилачи. Може един футболист да изиграе само един мач, но това да се окаже мачът на живота му."

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback