Снимка: Булфото

Ботев Пловдив - ЦСКА, среща от 38-ия кръг на "А" група, стадион "Коматево", 15:30 часа.

Групата на ЦСКА за мача:

Вратари: Райс Мболи, Стоян Колев

Защитници: Здравко Илиев, Джаксън Менди, Валентин Илиев, Апостол Попов, Венцислав Василев, Браян Ереро, Пламен Крачунов

Халфове и нападатели: Стивън Сънди, Тодор Янчев, Тони Силва, Борис Галчев, Неманя Милисавлевич, Ивайло Чочев, Омар Косоко, Емил Гъргоров, Григор Долапчиев, Антон Карачанаков, Иван Стоянов.

Групата на Ботев за мача: Адам Стаховяк, Илия Николов, Йордан Христов, Филип Филипов, Серджан Лукин, Алесандру Бенга, Сивард Спрокел, Димитър Везалов, Веселин Минев, Мариян Огнянов, Серкан Юсеин, Вандер Виейра, Луис Педро, Алесандру Куртеан, Наско Милев, Феребори Доре, Юнес Хамза, Иван Цветков.

Прогноза на Gol.bg: Едно от големите дербита на кръга. В момента ЦСКА е на второ място, а Ботев е четвърти, като разликата между двата отбора е шест точки и няма шанс пловдивчани да минат пред армейците в края на класирането.

Тази среща общо взето е без почти никакво значение, освен битката между ЦСКА и Литекс за второто място.

От друга страна на Ботев му предстои финал за Купата на България след дни и определено Станимир Стоилов ще предпази водещите си футболисти от наказателни картони, умора и контузии.

Мъри със сигурност няма да разчита на четирима от своите футболисти - наказаните Георги Сърмов и Ромарио Кортзорг, както и Абел Анисе и Томаш Иршак, които "висят" с по 8 жълти картона.

Местата на отсъстващите в групата заемат младоците Серкан Юсеин и Наско Милев, които ще попаднат в тимовия лист на Ботев.

ЦСКА е в оптимална форма и определено е приятната изненада на първенството и основно в плейофната му фаза, където армейците мачкат противниците си, с изключение на Лудогорец.

Битката в "Коматево" ще е специален и за Станимир Стоилов, който винаги е излизал за победа срещу червените.

Очакваме ЦСКА да играе по-прибрано и затворено, като разчита на контраатаки, тъй като няма други алтернативи в този момент в нападение, където е слабото място на армейците.

В този мач ще заложим на здрава битка, по-прибрана игра и малко голове. Очакваме равенства или минимална победа на ЦСКА.

Резултат: Ботев Пловдив - ЦСКА 1:2

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase