Жозе увери, че Азар остава в Челси. Снимка: Ройтерс

Жозе Моуриньо охлади спекулациите, че може да продаде Еден Азар през лятото като заяви, че около белгиецът ще се гради бъдещето на Челси.

Слуховете за раздяла с Азар бяха породени от задочния конфликт между него и Специалния. Непосредствено след загубата от Атлетико Мадрид в Шампионската Лига халфът разкритикува защитния стил на отбора.

Моуриньо пък отвърна доста остро на това и заяви, че точно Азар е виновен за загубата, тъй като не изпуснал Хуанфран при решителния първи гол на испанците.

Така английските медии започнаха да спекулират, че Азар ще сподели съдбата на Хуан Мата и ще бъде продаден, защото не допринася дефанзивно на отбора. С парите пък Моуриньо ще финансира закупуването на нападател.

Сега обаче Моуриньо заяви, че точно около Азар ще се гради следващия голям отбор на Челси.

"Очевидно, Челси имаше фантастичен отбор, който трая 10 години. Този отбор свърши, повече не съществува", коментира Моуриньо, цитиран от Скайспортс.

"Челси трябва да изгради нов отбор с прилики с онзи. Някои от момчетата още са тук, но не много от тях. И Челси строи своето бъдеще".

"През този сезон можеше да се види, че тези хора са важни да дават стабилност. Да дават опит на отбора. Но очевидно те не са играчите за следващите 10 години".

"Играчите за следващите 10 години са Азарите, Оскарите, Матич... тези млади момчета са играчите за следващите 10 години".

По отношение на вратаря Тибо Куртоа, Моуриньо коментира:

"Аз направих решение. Но аз не съм клубът, аз съм мениджър. Имам мнение и информирах клуба за мнението си. И не просто коментар в коридора. Окончателният ми репорт ще има в детайли този случай, който сравнявате с Лукаку. Това бе успешен период под наем, много дълъг в този случай".

"Ромелу Лукаку имаше каквото аз наричам успешен сезон. Понякога играчите отиват под наем и в края на сезона не можеш да откриеш нито една положителна причина за този наем. Но Лукаку игра през цялото време, с изключение на контузиите си. Така че той има минутите опит във Висшата Лига с добър отбор, с добър треньор и вкара своите голове".

"Моята работа е да анализирам, да имам мнение. След това клубът решава и аз уважавам решението на клуба".

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase