Снимка: Ройтерс
fallback

Селекционерът на Дания Мортен Олсен започна яростна атака срещу мениджъра на Челси Жозе Моуриньо.

Според опитния футболист португалецът е опасен за футбола като цяло и той смята, че ако има доста мениджъри, които копират стила на ибериеца, тогава това може да "убие" играта.

"В моя свят Моуриньо е опасност за футбола. Ако много хора се опитват да копират неговия стил, тогава просто тази игра ще умре", заяви Олсен, цитиран от "Мирър".

"Представете си, ако всеки практикува футбола на Моуриньо. Това със сигурност ще бъде доста скучно, а ако стане аз дори не бих гледал мачове".

"Аз лично можех да накарам Челси да играе по различен начин, ако имам тази възможност. Жозе обаче е в състояние да играе само в защита. Клубът похарчи толкова много пари за толкова добри играчи. По дяволите, поне да ги използва!".

"Разбира се, че е добре нещата да се пресмятат. Аз също при удобни случаи искам отборът ми да контраатакува, но трябва да имаш план как точно да играеш, когато атакуваш. Такъв план например има Гуардиола. Ние също го имаме в националния отбор на Дания, но не и Моуриньо".

"Той разчита единствено на статичните положения и се надява, че Азар и Вилян могат да направят нещо. Със сигурност разбирам защо белгиецът разкритикува играта на Челси", завърши Олсен.

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 10 години

До МартинС Младенов, Топчо или Гонзо. Те тва е! Други тренери нема.

12

Мартин

преди 10 години

завист, завист

11

Анонимен

преди 10 години

До Анонименако трябва да съм честен Моуриньо трябва да го осъдят на доживот на времето италянските отбори играяха така и от най силното първенство сега къде са това стана с всички отбори където е бил един реал да играе целият отбор цял мач в собственото поле грозна гледка

fallback