Снимка: Булфото

Финансовият благодетел на Локомотив Пловдив Коко Динев обяви, че бъдещето на "смърфовете" е неясно и е твърде вероятно пловдивчани да бъдат закрити.

Динев ще преосмисли финансирането си на клуба в края на сезона и именно тогава ще реши дали да се оттегли от "Лаута".

Както е известно, Локо има доста задължения към НАП и към отделни играчи и отбори. Ако тези дългове не бъдат изплатени, то пловдивчани няма да вземат професионален лиценз и ще бъдат пратени директно при аматьорите.

"Очевидно е, че има сериозни настроения на група фенове срещу мен. Оттук нататък трябва да се търси някакво решение, което да е добро за бъдещето на Локомотив. За съжаление, клубът в момента върви към закриване", заяви Динев пред "Тема спорт".

"Единственото сигурно нещо е, че Локомотив ще завърши сезона. Ако в оставащите мачове ситуацията се подобри, вече ще можем да мислим за следващото първенство. Но ако безумията и атаките срещу мен продължават, то е ясно, че няма за какво повече да си давам парите за Локомотив".

"Този сезон съм дал над 2 000 000 лева за издръжката на клуба. За новия сезон нещата могат да стоят по-стабилно и перспективно за Локомотив във финансов план, тъй като има заявен интерес от две компании за спонсорство. Налице са преговори, което ни дава надежда за по-големи инвестиции в базата и школата", добави Динев.

Коко отрече, че участва в уговорени мачове. "В България всеки се съмнява в нещо. Винаги се търси нещо нередно", коментира той.

"Винаги се търси интригата - дали виновен ще е собственикът, дали ще е треньорът, дали ще са футболистите, но постоян но трябва да има някой виновен. Пак ви казвам, че Локомотив играе винаги за победа", завърши бизнесменът.

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase