Карим Бензема ликува след гола си срещу Байерн. Снимка: Ройтерс
fallback

С единствен гол на Карим Бензема в средата на първото полувреме Реал Мадрид победи с 1:0 Байерн Мюнхен в първи полуфинален мач от Шампионската Лига, игран на стадион "Сантяго Бернабеу".

Баварците доминираха през почти цялото време, но станаха жертви на типичния си стил, налаган от Пеп Гуардиола. Те владяха топката в огромния процент от времето, но не създадоха почти никакви опасности пред вратата на Касияс.

Реал Мадрид от своя страна игра типичния си директен футбол и откри резултата в 18-та минута след типична бърза атака и гол на Карим Бензема. До края на първото полувреме белите имаха още няколко чудесни възможности да увеличат резултата, но ги пропуснаха.

След почивката играта стана доста затворена и дълго време нито един от двата тима не направи нищо интересно. Пет минути преди края обаче трябваше Свети Икер да спасява отбора си след удар от упор на Марио Гьотце. В допълнителното време пък претенции за дузпа на баварците не бяха уважени от рефера Хауърд Уеб.

Това бе пета поредна победа на Реал над Байерн Мюнхен като домакин, както и шеста поредна загуба на Байерн на "Сантяго Бернабеу" след финала на Шампионската Лига през 2010-та година срещу Интер.

След една седмица обаче предстои реванш на "Алианц Арена", от където Реал няма никак добри спомени.

Прочетете подробности за Реал Мадрид - Байерн Мюнхен

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

муньо

преди 10 години

Абе не сте съгласни ама Кайзера си го каза човека

26

муньо

преди 10 години

Малиии колко специалисти тука,особено тоя катеначо.Реал вчера ако играха катеначо аз съм трамвай.*** и специалистите.Катеначо игра с дортмунд втория мач.Вчера играха Модрич,Иско,Ди Мария,Бензема И Роналдо(Бейл).Кажи честно кой от тях е дефанзивен играч?Просто бяха брилянтни и не садоха никъв шанс на Байерн.Можеха да бият с поне 3 гола.Макар че и Гьотце можеше да реши много.Байерн не е за подценяване обаче.Но ако излезе със същият състав в Мюнхен мисля че нямат шанс 'машините".HALA MADRID

25

до 28

преди 10 години

Много пък го е искал някой в Реал тая лимонада смешна.HALA MADRID

fallback