Снимка: Ройтерс

Човекът, който превърна Барселона в голям клуб – Йохан Кройф – за пореден път се изказа остро за ръководството на каталунците. Коментирайки отпадането на синьо-червените от Шампионската лига, холандската легенда отбеляза, че вината не е толкова на треньора и на футболистите, колкото на шефовете на клуба.

"Тъжен съм, но не съм ядосан. Хората нямат право да се сърдят на отбора или на треньора. Вината е на хората, които контролират клуба", отсече Кройф.

"Мартино направи, каквото можа. Проблемът е, че в Барселона от 4 години насам треньорът не взема важните решения и не контролира съблекалнята. Тома го правят хората, които стоят над него в йерархията".

"Влиянието на ръководството върху отбора е твърде голямо и нещата се развиват все по-зле. Първото нещо, което направи това ръководство, беше да продаде един играч, на когото Гуардиола държеше ", продължи легендата, като по-късно уточни, че става дума за Дмитро Чигрински.

"Неймар стана жертва на парите, на своя агент и на клуба. Не може един 21-годишен футболист да печели повече, отколкото 30-годишните, които вече са спечелили всичко възможно. Неймар трябва да се поучи от грешките си.

Що се касае до наказанието, което ФИФА наложи на Барса, аз не познавам много добре правилата. Но според мен, щом има наказание, значи клубът е направил нещо забранено", отбеляза също Кройф.

Холандецът се спря и върху формата на Лео Меси и по-конкретно върху слабата му игра срещу Атлетико.

"Ден по-рано всички твърдяха, че Меси е най-добрият, сега казват, че играл ужасно. В това няма и капка здрав разум, хората винаги се опитват да стоварят вината върху някого и често пъти целият свят повтаря това, което кажат шефовете".

"Как така играчите на Барса ще загубят желанието си да побеждават? Това са глупости, които се разпространяват от пресата, като например т.нар. край на цикъла", сподели още легендата.

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase