Снимка: Reuters

Рома отнесе Парма с 4:2 и е с единия крак в групите на Шампионската лига. Вълците са на цели 9 т. пред третия в класирането Наполи и изостават на 8 т. от водача Ювентус 7 кръга преди края на шампионата.

Двубоят започна вихрено и Жервиньо откри за Рома на празна врата. Акуа скоро изравни за Парма, когато майсторски укроти едно центриране в пеналта, обърна се и с нисък удар не остави шансове на вратаря на Вълците Де Санктис.

Домакините обаче незабавно поведоха отново. "Тоти винаги бележи на Парма", отбелязаха италианските медии преди двубоя и капитанът на Вълците не пропусна да потвърди наблюдението им. Той вкара с прекрасен удар без подготовка, при който прати топката под сглобката на гредите, след като тя му бе поднесена от Пянич.

Самият босненец направи 3:1 след почивката, когато се възползва от суматохата в наказателното поле на Дуковете след солова акция на Жервиньо.

В края Тадеи се разписа с глава след ъглов удар за 4:1, а Биабиани отбеляза красиво попадение за Парма в последната минута.

Още за мача четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase