Снимка: Ройтерс

Лидерът на Реал Мадрид Кристиано Роналдо има болки в лявото коляно и в последните мачове не се чувства добре, въпреки че играе в тях, съобщават местните медии.

Новината определено е притеснителна, тъй като португалецът е от основно значение в стремежа на столичния тим да завърши силно сезона и много неща в атаката на отбора зависят именно от него.

Носителят на Златната топка усетил дискомфорт в сухожилие на капачката в двубоя срещу Шалке от Шампионската лига, която продължава да го тормози. Предвид важните двубои на състава обаче, той бил решен да бъде на терена, само че столичани паднаха от Барселона и Севиля и това намали шансовете им за титлата в Примера.

Кристиано се опитва да реши проблема, като работи ежедневно с физиотерапевтите на клуба, а по време на двубоите точно под коляното му е поставена специална превръзка. Досега обаче ситуацията не се е подобрила особено.

Нападателят има 43 гола през сезона, а откакто е в Реал е имал една единствена контузия. Още през първата си кампания той пострада в мач от Шампионската лига срещу Марсилия и пропусна около 2 месеца. Оттогава единствените мачове, в които не е играл, е било поради наказание или треньорско решение.

Засега не е ясно дали той ще вземе участие в утрешния двубой срещу Райо Валекано, тъй като освен това може да пропусне сблъсъка с Реал Сосиедад, ако получи жълт картон, който ще бъде 5-и за него.

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase