Клоп не забрави да поздрави Байерн за титлата. Снимка: Ройтерс
fallback

Наставникът на Борусия Дортмунд Юрген Клоп поздрави Байерн Мюнхен по случай титла №24 на баварците. В същото време той остана доволен от продукцията на своите момчета срещу Шалке, макар горещото рурско дерби да завърши без попадения.

"Невероятно е това, което направи Байерн през този сезон. Казах го вече пред няколко камери, ще го повторя и тук - те спечелиха напълно заслужена титлата, правейки впечатляващ сезон", сподели Клоп след нулевото равенство срещу Шалке.

"Какво мога да кажа по адрес на Байерн? Виждаме къде сте, но за целта се нуждаем от телескоп. Фантастично представяне през сезона, поздравявам ви най-сърдечно и ви свалям шапка! Байерн е ненаситен за победи, въпреки таланта в редиците им. Какво постоянство само..."

"В снощния мач срещу Шалке играхме наистина добре, но не успяхме да вкараме топката във вратата. Тя или намираше вратаря им Ферман, или шутирахме покрай вратата. Имаше ситуации, в които не намирахме свободния човек."

"Погледнах статистиката от мача и се оказа, че ние водим по всички показатели, освен при нарушенията... и въпреки това на таблото стои 0:0... Атмосферата на стадиона беше невероятна. Едно дерби трябва да изглежда по този начин."

"Това беше най-добрият ни домакински мач от няколко седмица насам и въпреки това не победихме. Все пак можем да намерим и позитиви в това равенство", допълни Клоп.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback