Педро и Алексис навярно ще започнат Ел Класико от пейката... Снимка: Ройтерс

Има голяма вероятност треньорът на Барселона Херардо Мартино да остави на пейката за дербито с Реал двама от водещите реализатори на отбора, твърдят последните слухове.

Според тях аржентинецът планира да стартира в мача без Алексис Санчес и Педро Родригес, които са автори на общо 37 попадения за сезона, като са съответно втори и трети в клубната класация на реализаторите и играят много силно.

Чилиецът е с 19 гола, като 17 от тях са в шампионата, докато съотборникът му има 18, от които 14 в първенството и това ясно показва, че те се справят отлично в двубоите от лигата.

Въпреки това Тата се очаква да избере по-предпазлив подход в сблъсъка, като пусне Неймар на единия фланг, на другия вероятно ще бъде Андрес Иниеста, а Лео Веси ще има свободна роля в атака. Сеск Фабрегас също ще помага за контрола върху топката.

Наставникът на каталунците знае, че Барса по никакъв начин не трябва да губи мача, защото това може да означава край на надеждите за титла, а освен това иска да разполага и с добри резервни играчи за атаката в случай, че нещата на „Бернабеу“ не вървят както трябва.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase