Антони Здравков Снимка: Булфото
fallback

Станимир Стоилов и Антони Здравков-Сухия подадоха оставки от постовете си на старши треньори съответно на "Ботев Пловдив" и "Левски".

Въпреки победата на "канарчетата" днес над отбора на Левски, с която "канарчетата" се класираха на полуфинал, Стоилов подаде оставка. "Днес в 08.30 часа подадох оставка, считана от утре. Създаде се негативна обстановка, а аз не искам отборът на Ботев да играе под такова напрежение".

"Проектът тук е грандиозен и не искам да се стига до негативизъм. Видях как се разваля един отбор и не ми се иска това да се случи отново", заяви Стоилов веднага след мача. "Времето беше тежко, а и бяхме под голямо напрежение. На почивката казах на футболистите ни да се отпуснат и се радвам, че го направиха. Заслужихме си победата", добави Мъри.

Антони Здравков също хвърли оставка. „Останах разочарован след тази загуба от Ботев. Ситуацията, в която се намирам, стана твърде сложна. Понеже страшно много обичам Левски и заради лошите резултати, които постигаме под мое ръководство, както и заради лошото здравословно състояние на баща ми, който обича клуба не по-малко, аз също не се чувствам добре", обясни Сухия.

"Сега ще говоря с г-н Батков по телефона и ще му кажа, че с хора, които не показват футболните си качества, аз не мога да работя и си тръгвам“, допълни още той.

„Контузиите и наказанията оказват влияние, но затова Левски дава заплати не на 11 души, а на 25. Тези, които влизат на терена, са длъжни да оправдаят своето присъствие в Левски", каза Здравков.

"Това по никакъв начин обаче не оправдава отпадането ни от турнира и загубата от Ботев. За този мач конкретно трима-четирима не се раздадоха докрай, но няма да назовавам имена“, посочи той.

„Предаден лично аз не се чувствам. Преди мене имаше други треньори, след мен също ще има. През последните години се смениха 7-8 треньори, но футболистите продължават по същия начин“, допълни Сухия.

За още спортни новини посетете Gol.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Синьо

преди 10 години

Не може титуляри да са Кевин Бру и Рамос и да чакаш нещо добро. А момчета като братя Цоневи да стоят на пейката.

14

ЦК

преди 10 години

Свинете да мълчат!

13

Анонимен

преди 10 години

8 тренера побъркахте!

fallback