Снимка: Reuters

Носителят на купата на Англия Уигън отново шокира Манчестър Сити, след като изненадващо спечели с 2:1 насред "Етихад" и елиминира "Гражданите" в четвъртфиналите на турнира.

Така за втори път в рамките на по-малко от една година Латикс триумфира срещу "небесносините", след като на финала на турнира през миналия сезон победи с 1:0 водения тогава от Роберто Манчини отбор и вдигна трофея.

Сега обаче поражението е дори още по-срамно за Сити, тъй като в края на миналия сезон Уигън изпадна в Чемпиъншип и бе напуснат от много основни играчи, както и от мениджъра Роберто Мартинес. Така в началото на този сезон "Гражданите" успяха да си отмъстят, като разгромиха с 5:0 Уигън в мач за купата на Лигата.

В днешния мач гостите откриха резултата чрез Жорди Гомес от дузпа в средата на първото полувреме. В началото на второто полувреме пък Джеймс Пърч засече отблизо ниско центриране и покачи на 2:0.

Манчестър Сити изигра изключително слабо първо полувреме, но след тройна смяна от Мануел Пелегрини наложи тотален натиск и върна един гол чрез Самир Насри. До края обаче шансът не бе на страната на "Гражданите", тъй като Един Джеко направи два страхотни пропуска, а веднъж удари и гредата.

Така тимът на Пелегрини не можа да повтори обрата срещу Уотфорд в 16-финалите на турнира, когато отново губеше с 0:2 като домакин от тимът от Чемпиъншип, но все пак обърна и победи с 4:2.

Уигън от своя страна продължава да защитава трофея си, като на полуфиналите на Уембли ще спори с Арсенал за място на финала. По ирония на съдбата миналия сезон след триумфа над Сити, Уигън срещна Арсенал и след като загуби с 1:4 изпадна в Чемпиъншип.

 

Прочетете подробности за Манчестър Сити - Уигън

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase