Великият Шмайхел оплю играчите на Юнайтед и защити мениджъра Мойс. Снимка: Ройтерс

Легендата на Манчестър Юнайтед Петер Шмайхел е на мнение, че Дейвид Мойс няма вина за посредствения сезон, който "червените дяволи" записват. Датчанинът обвини футболистите за резултатите на отбора.

"Той показа, че притежава нужните способности, за да остане на едно място дълго време. показа го още в Евертън", каза Шмайхел пред "Скай спортс".

"В Юнайтед искаме нашият мениджър да остане дълго време, но този сезон наистина е труден за него. Той ще научи много за себе си, хората ще научат много неща за него и той ще се завърне по-силен."

"Смятам, че Дейвид има нужда от привличането на нови футболисти. Колко на брой? Нямам представа. Но също така е важно да разкара някои футболисти. Има доста играчи, от които аз съм много разочарован."

"Да си футболист на Манчестър Юнайтед означава да носиш отговорност. Да се бориш, никога да не се предаваш. дори в мачовете, в които нещата не вървят. Дори тогава трябва да опитваш."

"Но през този сезон виждам, че доста футболисти не го правят и това ме разочарова. Смятам, че Мойс е разбрал на кого може да се довери и на кои футболисти не може да се довери. Според мен през лятото много от тях ще си тръгнат", добави Шмайхел.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase