Забавлението с Южени Бушар си каза думата, Григор се изстреля нагоре с 6 места. Снимка: Ройтерс
fallback

Най-добрият български тенисист в историята Григор Димитров достигна нов връх в кариерата си, след като от днес вече е под №16 в световната ранглиста при мъжете.

Първата ракета на България вече има 2130 точки в актива си, след като през уикенда триумфира на силния турнир в мексиканския град Акапулко. Това бе втора титла на хасковлията след успеха му в Стокхолм през миналия сезон.

22-годишният състезател осъществи скок с цели шест позиции, печелейки най-много места от всички тенисисти в Топ 30. Българинът е само на 655 точки от десетия в света Жо-Вилфред Цонга.

В същото време в Топ 10 има само три промени и те са свързани с пропадането на аржентинеца Хуан Мартин Дел Потро с две места, като по този начин Томаш Бердих и Анди Мъри се изкачиха с по една позиция нагоре.

Лидер остава испанецът Рафаел Надал, следван от Новак Джокович и Станислас Вавринка. 17-кратният победител в турнирите от Големия шлем Роджър Федерер остава осми след титлата си в Дубай, но той е на около 500 точки зад четвъртия в света Давид Ферер.

Вижте позициите на играчите в Топ 10 при мъжете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

До Дедо Мито

преди 10 години

Абе дедо, чудно как си се научил коментари да пишеш и Интернет да използваш като по цял ден рЕпа вадиш?!

17

Дедо Мито

преди 10 години

Преместих си *** в другио крачол, белким стане по-голем номер: 17, 181 19 па и 20 може.

16

Discovery

преди 10 години

До Momo Кой те плюва пък теб по инерция бре, хахо??? Само виж каква глупост си написал!!!"Печели си някакви турнири, парички, титли... но те са си за него, а не за нас"Е ти какво искаш паричките с теб ли да си ги дели :D:D:D:D... не съм вярвал, че има толкова глупави хора, като теб, честно ти казвам. Предполагам си някакъв 16 годишен пубер дето изглежда *** не му става и сега избива комплекси в нета...

fallback