Гришо постигна първа победа срещу Мъри. Снимка: Ройтерс
fallback

Григор Димитров продължава със страхотното си представяне в Акапулко, Мексико. Нашето момче достигна до много трудна победа над Анди Мъри с 4:6, 7:6(5), 7:6(3) и така се класира за финала на турнира.

Това е трети финал на ниво АТП за българина. Успехът е първи за хасковлията срещу шотландеца, като преди това Григор имаше три загуби от него и нямаше спечелен сет.

Съперник на българина на финала ще бъде огромния южноафриканец Кевин Андерсън, срещу когото обаче на нашето момче му върви и той има три победи в четири  мача срещу него.

Андерсън е 21-и в световната ранглиста и елиминира Александър Долгополов от Украйна в 1/2-финалите. За последно двамата се срещнаха на Уимбълдън  през 2012 година.

Димитров до момента никога не се е класирал за финал на турнир от ниво АТП 500. С класирането си за финалния сблъсък той ще вземе 300 точки за световната ранглиста.

По пътя на финала освен, че се справи с Мъри, Гришо успя да наделее над Маринко Матошевич, Маркос Багдатис и Ернест Гулбис, като мачът му срещу латвиеца също бе излючително труден.

Подробности от мача на Григор Димитров с Анди Мъри може да прочетете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Анонимен

преди 10 години

Гришата почна да ги *** като пръскачка в лозе. Скоро никой няма да може да му се опре. Мачкай, тъпкай, бих Гришо!

36

пенка

преди 10 години

Гришо ще се ожениш ли за мене?

35

до 13

преди 10 години

зад всичко това стои много труд, нека се радва на плодовете на този труд! Едва ли е бил цяла нощ в чалогтеката и след това да бие така!

fallback