снимка: Bulgaria On Air

Шестият ден на 22-рите Зимни олимпийски игри беше за Германия, след като две състезателки донесоха златни медали на своята страна и я изкачичиха до третото място по брой отличия в Сочи.

Натали Гайзенбергер повтори успеха на Феликс Лох и стана олимпийска шампионка на шейнички. Германката беше най-бърза и в четирите спускания и заслужено спечели. Втора се класира сънародничката ѝ Татяна Хюфнер, която вече има пълен комплект от медали в дисциплината след златото ѝ във Ванкувър през 2010 г. и бронза в Торино през 2006 г. Друга германка, Карина Фогт, спечели ски-скока на нормална шанца. 

Швейцария също завоюва златен медал в шестия ден на Игрите. Роденият в Русия Юри Подладчиков имаше много силна конкуренция в лицето на японските състезатели, но успя да донесе втората титла на своята страна в тазгодишната олимпиада. Аюму Хирано, който е едва на 15 години, завърши втори, а сънародникът му Таку Хираока взе бронза.

Суперзвездата Шон Уайт направи неуспешно първо спускане и бе принуден да рискува максимално във второто, но това доведе до грешки и американецът остана четвърти.

Във фигурното пързаляне Русия продължава да доминира. Татяна Волосожар и Максим Транков поведоха след изиграването на кратката програма при спортните двойки с оценка от 84,17 точки. Волната програма е в сряда от 17:45.

Още новини от Олимпиадата в Сочи четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase