Клоп е щастлив след важната победа снощи. Снимка: Ройтерс
fallback

Треньорът на Борусия Дортмунд Юрген Клоп заяви след снощната победа с 1:0 срещу Айнтрахт Франкфурт за Купата на Германия, че попадението на Пиер-Емерик Обамеянг не е случайно.

Специалистът се похвали, че неговият тим тренира усърдно статични положения и затова бележи именно по този начин във втори пореден мач.

В 83-тата минута снощи Хенрих Мхитарян центрира към близката греда, където Себастиан Кел отклони с глава. Топката стигна до Обамеянг на далечната греда и африканецът я заби безпощадно в мрежата на "орлите".

"Първата полувреме без съмнение беше наше, ние играхме добър футбол общо 70 минути", сметна Клоп, цитиран в официалния сайт на Борусия.

"За съжаление в първите 20 минути след почивката не следвахме ясна линия. В този период от мача имаше прекъсвания на играта и това ни извади от ритъм."

"Но Франкфурт се справи много добре и имаше своите възможности. Ние тренираме от дълго време статични положения и ето че в последните ни два мача нещата се получават."

"Това е много важно за нас. Ние искахме непременно да се класираме за полуфиналите в турнира и това се видя в представянето на моя отбор. Намираме се на правилния път", добави Клоп.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback