Снимка: Ройтерс
fallback

Живата легенда на Фиорентина Габриел Батистута каза тежката си дума в спора за качествата на бившия нападател на Наполи Единсон Кавани и наследника му Гонсало Игуаин. Батигол короняса сънародника си, като обяви, че той е по-комплексен нападател от уругваеца.

"За никого не е лесно да се мери с Кавани, но Игуаин успява да го направи", заяви Батистута. "Бих казал, че Гонсало е по-завършен футболист от уругваеца, макар да не е толкова ярък и забележим като него. Игуаин обаче прави асистенции, връща се в средата на терена, участва в развитието на атаките, помага на отбора да се изтегли напред и в същото време бележи."

"Той едва ли ще вкара толкова много голове, колкото Кавани, но аз залагам на него заради неговата универсалност. Той премина в Наполи от Реал М, където също се представяше добре и е титуляр в националния отбор на Аржентина. Бих казал, че Гонсало няма за какво да завижда на когото и да било", отсече Батистута.

Игуаин вече има 17 гола в 30-те си мача с екипа на Наполи, 12 от които в Серия А, 4 в Шампионската лига и един за Купата на Италия. Що се касае до Кавани, през миналия сезон той заби 29 попадения в шампионата и стана голмайстор на първенството.

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback