Великият Бекенбауер не би сложил Гьотце на върха на атаката. Снимка: Ройтерс
fallback

Легендата на Байерн Мюнхен Франц Бекенбауер е на мнение, че Пеп Гуардиола не прави услуга на Марио Гьотце, когато го пуска като "фалшива девeтка".

Техничарят игра именно на тази позиция в шампионатните сблъсъци с Борусия Мьонхенгладбах и Щутгарт, измествайки тарана Марио Манджукич. През уикенда Гуардиола все пак пусна хърватския нападател на върха на атаката, а Гьотце действаше зад него.

"Няма логика Гьотце да играе като централен нападател. Не правиш услуга на дребосъка, когато го хвърляш срещу трима снажни бранители. Единият от тях само трябва да се изкашля и Гьотце ще се загуби. Така стоят нещата", отсече Бекенбауер пред "Скай".

"Марио се губи на тази позиция. Разбира се, че той може да играе и като централен нападател, но на този пост той не може да разкрие пълния си потенциал."

"Аз считам, че неговото място е зад централния нападател. Там той е много по-опасен, отколкото ако стои в най-предни позиции", добави най-успешният германски футболист в историята.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

от 1

преди 10 години

Бекенбауер имах в предвид

1

Uber Alles

преди 10 години

Велик играч и (поне за мен) още по-велик треньор. Като е бил футболист не съм го гледал, но няма да го забравя през 1990 г. като треньор на Германия как спечелиха Световното. Бях тогава на 10 г. и изгледах доста мачове за годините си. Оттогава съм фен на Националния отбор на Дойчланд :))) Любимят играч ми беше Андреас Бреме. Тотално обезвреди Марадона на финала и вкара решаващата финала дузпа. Дали е била заслужена дуспата е въпрос на гледна точка - много мнения.

fallback