Лео Меси не успя да спаси Барса от загуба срещу Валенсия. Снимка: Ройтерс.

Лидерът Барселона загуби изненадващо с 2:3 от Валенсия в среща от 22-я кръг на испанската Ла Лига, която се игра на стадион "Ноу Камп".

Шампионите тотално надиграха Валенсия през първото полувреме и откриха резултата в седмата минута, когато Алексис Санчес вкара от малък ъгъл. След това обаче "блаугранас" изпуснаха няколко много добри възможности и малко преди почивката бяха наказани от Даниел Парехо.

Барса започна втората част така, както завърши първата - разконцентрирано, с гол във вратата си. Пиати осъществи пълен обрат, вкарвайки с глава след груба грешка на Виктор Валдес.

Лео Меси изравни от дузпа след съдийски подарък, но малко след това Пако Алкасер върна преднината на "прилепите", възползвайки се от суматоха в защитата на противника. Десетина минути преди края на редовното време Барса остана с човек по-малко, тъй като Алба бе изгонен.

Барселона остава на върха с 54 точки, но може да бъде свален на трета позиция от преследвачите Атлетико и Реал. Валенсия събра 28 пункта и се изкачи на осма позиция.

 

Прочетете подробности за Барселона - Валенсия

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase