Снимка: Ройтерс
fallback

Макар и да не играе редовно през този сезон, вратарят на Реал Мадрид Икер Касияс счупи клубния рекорд по минути без допуснат гол, след като снощи запази отново вратата си суха в реванша срещу Еспаньол за Купата на Краля, спечелен с 1:0.

Така той не е получавал попадение вече 682 минути, с което подобри предишното най-добро постижение на Пако Буйо от 658 минути през кампанията 1994-95.

Последният път, когато бе преодолян, бе в края на ноември в мача от Шампионската лига с Галатасарай, когато се разписа Юмит Булут. След това последваха 7 поредни срещи без гол за Касияс, който за този период трябваше да прави общо 12 спасявания.

„Рекордът е важен, защото ни помогна да се класираме за полуфиналите. Ясно беше, че ако не допуснем попадение, това ще ни прати напред и се радвам, че го постигнахме. Целият отбор има заслуга“ заяви Касияс след двубоя.

Той за пореден път бе запитан какво ще прави през следващия сезон и отново изтъкна, че иска да остане, като се надява, че ще помогне на Реал да спечели няколко трофея в края на сезона.

„Доволен съм, защото сега мачовете са всяка седмица и мога да играя редовно. Пак ще кажа, че искам да остана тук и да продължа да бъда още няколко сезона част от Реал Мадрид“ категоричен бе той.

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Пешко

преди 10 години

Голям!

fallback