О'Съливан разби Селби на финала на Мастърс. Снимка: Моник Лимбос

Световният шампион по снукър Рони О'Съливан детронира Марк Селби, побеждавайки го безапелационно с 10-4 фрейма във финала на суперпрестижния турнир Мастърс. Така Ракетата печели за пети път надпреварата.

Вечерната сесия започна при аванс от 7-1 фрейма за Рони, който набързо вкара дълга червена топка, но нямаше продължение и постави снукър зад жълтата топка. След това той конструира брейк от 90 точки, с който поведе с 8-1 фрейма.

Следващата партия предложи невероятен драматизъм, тъй като двамата англичани се надпреварваха да правят невероятни грешки. При 61-36 точки в своя полза световният шампион пропусна своя фреймбол - кафявата топка.

По всичко личеше, че Селби ще открадне партията с пълно разчистване, когато той пропусна лесна черна! Ракетата се опита да подреже значително по-трудната черна, но я заложи на горния ляв джоб и Веселяка от Лестър намали на 2-8 части.

Рони дръпна с 27 точки, но сгреши черната топка и неговият противник го наказа с халф-сенчъри брейк от 67 точки, за да съкрати изоставането си на 3-8.

Петкратният световен първенец поведе с 30 пункта и в следващата партия, но отново сдаде инициативата. Марк намери невероятен троен плант и се настани край зеленото сукно, но пропусна розовата топка за горния десен джоб.

Ракетата започна малка серия и реализира фреймбола си, повеждайки с 55-23 преди разчистването на цветните. Реализирането на жълтата и зелената топка изведоха О'Съливан напред в резултата с 9-3 и той вече се нуждаеше от само един фрейм, за да грабне трофея.

Селби постигна халф-сенчъри брейк от 67 точки, с който намали на 4-9, а веднага след това стартира със 17 пункта, когато избра сейфти. Ракетата направи брейк от 72 точки, но точно след реализирането на своя мачбол пропусна червена за горния ляв джоб.

Марк излезе в търсене на необходимия му снукър, но дълга червена на Рони за горния ляв джоб сложи точка на спора. Ракетата спечели своя пети Мастърс и чек за 200 000 паунда. Селби остана с 90 000 паунда от наградния фонд.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase